Ir al contenido principal
WALTER BENJAMIN (27)

Ricard, el pare de Marc, intenta tornar a la família com si res haguera passat i pareix que l´únic que s´adona d´allò és Marc. Després de tindre una baralla amb ell, Ricard decidix anar-se´n, però Marc se´l prohibix perquè vol el millor per al seu germà.

Després de la mort de Coralina cap omplir els buits i com director ix Eugeni. Gabriel, Gabi, és el nou professor de castellà, el qual pareix no adaptar-se molt bé a l´actualitat i es fixa molt en Elisenda. Com nova professora d´història tenen a Silvana. Silvana és una professora creativa com Merlí i ja el primer dia arriba amb tot i es gita amb Merlí.
Gina s´assabenta de l´engany de Merlí i talla amb ell.

Entre Tània i Pol les coses van molt bé, tant que comencen a desenvolupar una relació romàntica entre ells.
Pol té tants problemes de diners a sa casa que decidix endinsar-se al món de la droga i parla amb Joan perquè uns amics seus li ajuden a entrar al negoci.

Joan té una relació amb Oksana, però els seus pares no saben res i manté una mala relació amb ells.
-
Walter Bendix Schönflies Benjamin, més conegut com Walter Benjamin (1892-1940) fou un filòsof, crític literari, traductor i assagista alemany. Va escriure sobre temes en ple idealisme alemany, Romanticisme, materialisme històric i misticisme jueu, això li va permetre parlar i escriure sobre la teoria estètica i el marxisme occidental. El seu pensament es pot veure reflectit a l´Escola de Fràncfort. Una de les seues teories va ser el poder de la narració i de la palabra sobre el cos. Va estudiar filosofia i desenvolupà un sionisme cultural a la Universitat, també es va unir a la Unió d´estudiants lliures en la que va escriure sobre la seua preocupació pel llenguatge. Al llarg de la seua vida va ser discriminat per ser jueu i d´esquerres. Fou influenciat per Kant i Plató. Va estudiar i investigar temes com el materialisme pel que va desenvolupar gran interès, durant la seua vida va criticar a Hitler, la teoria fascista, la hipocresia de la democràcia burguesa i als que suportaven al nazisme en general.
-
8:56 Merlí explica que varen existir filòsofs que també es dedicaven a estudiar la història i un d´ells va ser Walter Benjamin. N´hi ha persones que encara creuen en el progrés, creu que la humanitat està millor ara que fa un milió de segles. El segle XX ha sigut un dels pitjors en tota la història, mai s´havia mort a tanta gent. Walter Benjamin deia que hi ha una cosa més important que els fets i són les interpretacions que fem d´eixos fets. Benjamin diu que la història sempre la escriuen els vencedors, però ell es negava a escriure la història d´aquesta manera, ell no volia que escrigueren els vius, ell volia escoltar els morts. Ell creia que la història deuria pertànyer als vençuts, als enderrocats.
-

·Ricard. No conec molt a aquest personatge, però pel moment el pare de Marc em pareix un aprofitat i només està allí perquè algú li mantenga ja que ell no pot pel seu propi compte.

·Joan. Mai haguera pensat que Joan hauria elegit eixe camí, sabia que s´anava a rebel·lar contra els seus pares, però mai haguera pensat que s´involucraria al món de les drogues i que tindria amics traficants.

·Joan i Oksana. No sé dir si m´agrada aquesta relació encara, però jo ja veia a Oksana des de la temporada anterior interessada en ell, a lo millor hi ha una raó, encara no ho sé, però crec que va a acabar mal.

·Pol i Tània. Jo crec que d´ací pot eixir una relació amorosa molt bonica perquè Pol és una persona tan incompleta i està tan trencat i hi ha tanta tristesa a la seua vida que crec que amb Tània pot ser capaç de fer feliç d´una vegada per totes i viure el que és el vertader amor ja que ella és tan apassionada, compassiva i té tan bon cor que és capaç de juntar totes les seues peces trencades.


·Pol. No m´agrada el fet de que s´haja ficat al negoci del tràfic de drogues, però aquesta situació reflectix molt bé les vides d´alguns joves que tristament elegixen aquest "treball" perquè no tenen altra opció.



Comentarios

Entradas populares de este blog

DARWIN (30) Quan Hilde s´alçà va estar reflexionant sobre la societat en la que Marx estava envoltat i li va paréixer molt injusta. - Sofía i Alberto es trobaven a la cabanya quan van picar la porta. Era Noé, portant un full amb tots els animals que es salvaren i se´l va donar a Sofía. Quan Alberto i Sofía la van desplegar era una explicació feta pel Major. - KARL MARX Karl Marx li va voler dedicar el seu exemple de "El capital" a Darwin, però ell no va accedir. Quan Marx va morir, Engels va dir públicament que el seu amic Marx va descobrir les lleis del desenvolupament històric de la humanitat . NATURALISME Va començar a meitats del segle XIX i va acabar casi al segle actual. El naturalisme no accepta altra realitat que la natura i el món perceptible, l´home és part de la natura, un investigador naturalista es basarà només en fets donats per la pròpia natura. Les paraules que caracteritzaven aquesta època varen ser: natura, ambient, històri
DEMÓCRITO (5) A aquest capítol Sofía comença a formar una estratègia per descobrir quí és el filòsof o filòsofa que li lleva les lleçons. Aquell dia descobrix una noteta amb la pregunta: Per què el LEGO és el joguet més genial del món? Sofía per pensar millor es posà a jugar amb els seus LEGOs de fa temps i comença a obtindre resultats com: no es trenca, no s´embruta, pots construir tot tipus de coses,... Al dia següent es troba altre sobre groc amb més lleçons. Sofía després de llegir la lleçó es va preguntar si realment existirien els àtoms del alma. - " La teoria atòmica ". Demòcrit pensava que tot a la natura no podia canviar com tal, creia que totes les coses estaven formades per peçes menudes i inalterables, ell les cridava "àtoms". Els àtoms eren diferents entre sí i poden ser utilitzats en altre cos. Així, la natura està composta per àtoms que es junten i es tornen a separar. La ciència ha determinat que els àtoms poden dividir-se en partícules e