Ir al contenido principal
DARWIN (30)


Quan Hilde s´alçà va estar reflexionant sobre la societat en la que Marx estava envoltat i li va paréixer molt injusta.

-

Sofía i Alberto es trobaven a la cabanya quan van picar la porta. Era Noé, portant un full amb tots els animals que es salvaren i se´l va donar a Sofía. Quan Alberto i Sofía la van desplegar era una explicació feta pel Major.

-

KARL MARX
Karl Marx li va voler dedicar el seu exemple de "El capital" a Darwin, però ell no va accedir. Quan Marx va morir, Engels va dir públicament que el seu amic Marx va descobrir les lleis del desenvolupament històric de la humanitat.

NATURALISME
Va començar a meitats del segle XIX i va acabar casi al segle actual. El naturalisme no accepta altra realitat que la natura i el món perceptible, l´home és part de la natura, un investigador naturalista es basarà només en fets donats per la pròpia natura. Les paraules que caracteritzaven aquesta època varen ser: natura, ambient, història, evolució i creixement.

DARWIN
Charles Darwin (1809-1882) era un biòleg i investigador de la natura, no es considerava un filòsof, però va desafiar la visió de la Bíblia sobre el lloc de l´home en la Creació de Déu. Va estudiar teologia, però no estava molt interessat realment, ell investigava la natura i s´arribà a interessar per la geologia. Quan finalitzà la universitat va rebre una carta en la que li recomanaren per fer un viatge al sud d´Amèrica i ell va acceptar, en eixe moment canvià la seua vida. Eixe viatge es va convertir en el viatge científic més important dels temps moderns. Quan tornà del viatge ja tenia clares les idees per a la seua teoria de la evolució. Una de les obres més importants de Darwin va ser "El origen de les espècies" que va ser publicat a 1859, a aquesta obra presentava dos teories: tots els animals i les plantes actuals deriven d´altres més primitives i la evolució es deu a la selecció natural. Charles Lyell, geòleg, compartia la seua opinió de que la terra amb una gran geografia podia anar canviant amb el temps amb canvis xicotets. A la natura, el punt clave de Darwin és que cap espècie és idèntica a altres exemplars de la seua mateixa espècie. Darwin començà a plantejar-se si a la natura hi havia una selecció natural d´individus aptes per viure i que eixe mecanisme podia crear espècies noves d´animals i plantes. Benjamin Franklin va establir que si no hi haguera factors delimitadors a la natura, una sola planta o espècie s´hauria estés per tota la Terra. Thomas Malthus va continuar la teoria de Franklin i la va aplicar als éssers humans. Aleshores Darwin va entendre com funcionava la evolució, es deu a la selecció natural en la lluita per la vida, el que millor s´adapte a l´entorn és el que sobreviurà i portarà la raça endavant. Quant més dura siga la lluita per la existència, més ràpida serà la evolució de noves espècies, sobreviuran els que estiguen millor adaptats, tots els demés moriran. La missió de l´individu és créixer i assolir la maduresa sexual i reproduir-se per continuar la espècie, aquells que no aconseguisquen portar endavant els gens, seran eliminats a la selecció, d´aquesta forma la espècie sempre anirà millorant. El llibre de Darwin La teoria de les espècies fou rebut malament per l´església i la ciència del segle es va dividir en dos. Més tard, en 1871 va publicar altre llibre: L´ascendència de l´home, el qual no va generar tanta polèmica. El darwinisme creia en una mutació genètica a les espècies, unes negatives i altres positives. Les plantes també venen de la mateixa cèl·lula primigènia que tots el animals, Darwin pensava que eixa cèl·lula primigènia va sorgir d´una matèria inorgànica. Al principi de la creació de l´Univers varen haver d´existir dos principis: no existia oxigen a l´atmosfera i l´Univers podria haver sigut radioactiu. La evolució pot tindre una direcció, res d´açò és casualitat.


Comentarios

Entradas populares de este blog

WALTER BENJAMIN (27) Ricard, el pare de Marc, intenta tornar a la família com si res haguera passat i pareix que l´únic que s´adona d´allò és Marc. Després de tindre una baralla amb ell, Ricard decidix anar-se´n, però Marc se´l prohibix perquè vol el millor per al seu germà. Després de la mort de Coralina cap omplir els buits i com director ix Eugeni. Gabriel, Gabi, és el nou professor de castellà, el qual pareix no adaptar-se molt bé a l´actualitat i es fixa molt en Elisenda. Com nova professora d´història tenen a Silvana. Silvana és una professora creativa com Merlí i ja el primer dia arriba amb tot i es gita amb Merlí. Gina s´assabenta de l´engany de Merlí i talla amb ell. Entre Tània i Pol les coses van molt bé, tant que comencen a desenvolupar una relació romàntica entre ells. Pol té tants problemes de diners a sa casa que decidix endinsar-se al món de la droga i parla amb Joan perquè uns amics seus li ajuden a entrar al negoci. Joan té una relació amb Oksana,
DEMÓCRITO (5) A aquest capítol Sofía comença a formar una estratègia per descobrir quí és el filòsof o filòsofa que li lleva les lleçons. Aquell dia descobrix una noteta amb la pregunta: Per què el LEGO és el joguet més genial del món? Sofía per pensar millor es posà a jugar amb els seus LEGOs de fa temps i comença a obtindre resultats com: no es trenca, no s´embruta, pots construir tot tipus de coses,... Al dia següent es troba altre sobre groc amb més lleçons. Sofía després de llegir la lleçó es va preguntar si realment existirien els àtoms del alma. - " La teoria atòmica ". Demòcrit pensava que tot a la natura no podia canviar com tal, creia que totes les coses estaven formades per peçes menudes i inalterables, ell les cridava "àtoms". Els àtoms eren diferents entre sí i poden ser utilitzats en altre cos. Així, la natura està composta per àtoms que es junten i es tornen a separar. La ciència ha determinat que els àtoms poden dividir-se en partícules e