Ir al contenido principal
THOMAS HOBBES (15)

A aquest capítol Marc rep la notícia de que son germà està fent-li coses roïnes als demés xiquets, per tant Marc decidix parlar amb ell, son germà li diu que els demés xiquets es burlen d´ell i que li diuen "tonto". Marc se´l conta a sa mare, però les preocupacions d´esta són altres, així que se´l conta a Tània.
Tània vol enamorar-se una altra vegada, se´l conta a Bruno, però aquest no reacciona com ella espera.
Gina i Merlí tenen una conversa sobre les mentides que conta cadascun i Gina decidix donar-li un temps a la relació.
Oksana seguix intentant cridar l´atenció de Gerard, però ell no oblida a Mònica.
Coralina entra revolucionant-ho tot, com és cap d´estudis es creu que li pot parlar a Millán com ella vullga, però no. Ella és la responsable de que ara Eugeni i Merlí siguen companys de despatx. Alhora en aquest capítol es descobrix que ella té un fill al que no veu massa. A més té un conflicte amb Berta.
Joan decidix regalar-li un anell a Mònica i també presentar-se-la els seus pares.
-
Thomas Hobbes o Thomas Hobbes of Malmesbury (1588-1679) fou un filòsof anglés reconegut com un dels fundadors de la filosofia política moderna, les seues teories varen significar un pas entre l´Edat Mitjana i l´inici del Modernisme. Els temes que va tractar varen ser història, teologia, geometria, ètica, física i ciències polítiques entre altres. La seua obra més famosa va ser Leviatán publicada l´any 1651 on es va veure més de la seua filosofia política retractada a la seua teoria contractualista i al materialisme que ell exposa. Altre dels camps on va triomfar va ser evidentment, la política, ell exposava la seua ideologia absolutista amb matisos liberals mitjançant els drets individuals, però també la dependència de l´ésser humà amb l´Estat. Hobbes era considerat una persona fosca, també es varen cremar els seus llibres abans i després de la seua mort. Hobbes era contrari a l´Església d´Anglaterra pel seu pensament sobre Déu i contrari a l´Universitat d´Oxford per la seua ideologia política. La seua filosofia religiosa estava basada en el seu principi que deia que Déu no podia ser una figura incorpòria.
-
5:20 Merlí explica a Thomas Hobbes com un filòsof del segle XVII i que si tots ferem el que volguerem Hobbes diria que açò és el caos, seria una guerra constant de tots contra tots. Segons Hobbes l´home té necessitat de poder, l´Estat natural de l´home és una lluita violenta per imposar la seua voluntat davant els demés, però al mateix temps, l´home té por de no sobreviure, per això Hobbes recomana la instauració d´un govern fort que done seguretat i evite la destrucció entre els individus. Els homes i les dones hem de arribar a un acord i sotmetre els nostres interessos a una autoritat que instaure un ordre. Hobbes aconsella respetar l´autoritat simplement com estratègia de supervivència. Ell apel·lava als impulsos egoistes per fer entendre a la gent que obeir al govern era el que més els convenia, d´aquesta manera s´evitava tornar a l´estat de guerra permanent en que l´home era un llop per l´home. Hobbes afirma que l´home per natura és un ésser egoista, malvat, violent, insolidari i capaç de fer el que siga amb tal de satisfer els seus plaers.

27:15 L´home és un llop per l´home, és un ésser egoista per natura, per això segons Hobbes hi ha que evitar que els humans acabem en una guerra de tots contra tots, fa falta una autoritat, ja siga un rei, un president, sense espasa, les lleis no són més que paraules.
-
· Coralina humilia a Berta. No m´agrada que la gent adulta es crega millor que els adolescents, la situació no està en igualtat de condicions. Una alumna no es pot protegir d´una professora, donat que ella és la autoritat.
· Joan està gelós. No m´agrada que Joan siga tan gelós quan la relació anava bé, segurament, en el futur, la relació es debilite.
· Merlí es burla de Gerard. No m´agrada que després de tractar-se i ajudar-se tan bé a la primera temporada ara la seua relació vaja a pitjor i es falten el respecte.
· Marc i Tània es sinceren entre ells. Crec que açò va a desencadenar futurs esdeveniments i espere que vajen a acabar junts i que Gerard i Bruno deixen de parlar de sí mateixos.
· Els problemes d´Iván. Des de principis de temporada hem pogut veure com Iván no es desenvolupa molt bé dins de la classe arribant a ser desagradable i antipàtic amb els seus companys a excepció d´Oliver.
· Joan vol estar compromés dins de la relació. Joan està molt compromés amb la seua relació amb Mònica, tant, que ja vol que conega als seus pares, però Mònica no pareix estar molt convençuda.

OPINIÃO: SÉRIE – Merlí – thankyousilence

Comentarios

Entradas populares de este blog

DARWIN (30) Quan Hilde s´alçà va estar reflexionant sobre la societat en la que Marx estava envoltat i li va paréixer molt injusta. - Sofía i Alberto es trobaven a la cabanya quan van picar la porta. Era Noé, portant un full amb tots els animals que es salvaren i se´l va donar a Sofía. Quan Alberto i Sofía la van desplegar era una explicació feta pel Major. - KARL MARX Karl Marx li va voler dedicar el seu exemple de "El capital" a Darwin, però ell no va accedir. Quan Marx va morir, Engels va dir públicament que el seu amic Marx va descobrir les lleis del desenvolupament històric de la humanitat . NATURALISME Va començar a meitats del segle XIX i va acabar casi al segle actual. El naturalisme no accepta altra realitat que la natura i el món perceptible, l´home és part de la natura, un investigador naturalista es basarà només en fets donats per la pròpia natura. Les paraules que caracteritzaven aquesta època varen ser: natura, ambient, històri
WALTER BENJAMIN (27) Ricard, el pare de Marc, intenta tornar a la família com si res haguera passat i pareix que l´únic que s´adona d´allò és Marc. Després de tindre una baralla amb ell, Ricard decidix anar-se´n, però Marc se´l prohibix perquè vol el millor per al seu germà. Després de la mort de Coralina cap omplir els buits i com director ix Eugeni. Gabriel, Gabi, és el nou professor de castellà, el qual pareix no adaptar-se molt bé a l´actualitat i es fixa molt en Elisenda. Com nova professora d´història tenen a Silvana. Silvana és una professora creativa com Merlí i ja el primer dia arriba amb tot i es gita amb Merlí. Gina s´assabenta de l´engany de Merlí i talla amb ell. Entre Tània i Pol les coses van molt bé, tant que comencen a desenvolupar una relació romàntica entre ells. Pol té tants problemes de diners a sa casa que decidix endinsar-se al món de la droga i parla amb Joan perquè uns amics seus li ajuden a entrar al negoci. Joan té una relació amb Oksana,
DEMÓCRITO (5) A aquest capítol Sofía comença a formar una estratègia per descobrir quí és el filòsof o filòsofa que li lleva les lleçons. Aquell dia descobrix una noteta amb la pregunta: Per què el LEGO és el joguet més genial del món? Sofía per pensar millor es posà a jugar amb els seus LEGOs de fa temps i comença a obtindre resultats com: no es trenca, no s´embruta, pots construir tot tipus de coses,... Al dia següent es troba altre sobre groc amb més lleçons. Sofía després de llegir la lleçó es va preguntar si realment existirien els àtoms del alma. - " La teoria atòmica ". Demòcrit pensava que tot a la natura no podia canviar com tal, creia que totes les coses estaven formades per peçes menudes i inalterables, ell les cridava "àtoms". Els àtoms eren diferents entre sí i poden ser utilitzats en altre cos. Així, la natura està composta per àtoms que es junten i es tornen a separar. La ciència ha determinat que els àtoms poden dividir-se en partícules e