Ir al contenido principal
HUME (12)

A aquest capítol Joan s´assabenta de que son pare està malalt de càncer, a partir d´eixe punt la seua relació canvia a millor, fan les paus i Joan intenta reparar la seua maqueta.
Merlí organitza un boicot en primer de batxillerat sobre la campanya d´aliments decidint que els alumnes no participen ja que Merlí opina que la fam no la deurien contrarrestar ells, sino les persones que la causen.
Joan i Gerard parlen sobre Mònica i ahí es descobrix que els dos estàn enamorats d´ella.
Oliver, el nou alumne, no passa desapercebut, Tània i ell eren molt amics abans i ara tornen a ser-ho. Oliver entre el xics causa un efecte estrany ja que el veuen molt femení. Oliver veu un amic en Bruno, ja que s´adona de la seua homosexualitat i després de ser rebutjat per ell una primera vegada, Bruno accedix a parlar amb ell en classe de dança, ell vol ajudar-li a parlar de la seua condició sexual de manera oberta.
Santi seguix intentant fer-se respetar, aleshores decidix parlar amb Bruno sobre la seua conducta. Gloria s´adona de les faltes que té Bruno amb el seu marit i decidix contar-se´l a Merlí. Finalment Santi mor per un infart.
Albert i Laia tornen.
Mònica s´ofèn per la gordofobia de Bruno i la homofobia de Gerard.
-
David Hume (1711-1776) fou un filòsof, economista, sociòleg i historiador escocès. Va ser una figura important a la filosofia occidental i a la Il·lustració escocesa. Hume afirma que el coneixement ve de la experiència sensible, les seues principals obres foren Tratat de la natura humana i Investigació sobre l´enteniment humà. Hume fou influenciat per figures com Locke, Isaac Newton i Pierre Bayle. Alhora ell va influir a l´utilitarisme, el positivisme lògic, la filosofia científica, la filosofia analítica, la ciència cognitiva i la teologia entre altres. Immanuel Kant va mencionar a Hume i al seu estudi com un desvetllament del somni dogmàtic. La seua filosofia tractava l´empirisme criticant la causalitat i la inducció i el propi ésser. Tractava la ética parlant de nihilisme, instrumentalisme, emotivisme, determinisme i lliure albir i utilitarisme. Tractava també la estètica i la religió parlant dels problemes sobre els miracles. Per últim tractava també la política parlant de conservadorisme, contribucions econòmiques i racisme.
-
1:34 Merlí explica que per a David Hume que el Sol demà vaja a eixir no és un argument vàlid, per ell un hàbit no demostra la veritat sobre les coses. Hume era empirista, o siga que basava els coneixements en la experiència, tu no pots tindre la experiència del demà o aquesta taula, la esteu veient, però no hi ha cap certesa sobre això. Hume no diu que la taula no existeixa, si no que el que percebem són sensacions de colors, formes, mides. Hume tenia un problema amb la percepció que tenim de les coses, però del que no tenia dubtes era dels seus sentiments, estava segur de que als éssers humans hi havia un sentiment natural de benevolència.
35:15 David Hume deia que millor una mentida que beneficie a la societat que una veritat que la puga perjudicar, significa que el pensament tan sols és util quan té en comptes els interessos de la gent. Hume deia que també s´aprén d´ajudar als demés.
-
· Joan s´assabenta del càncer de son pare. Representa els problemes del pas del temps i com ens afecta als adolescents. El seu sentiment de culpa ve del remordiment que li quedava dins.
· Santi mor. Aquest personatge m´agradava molt, era molt reivindicatiu. El fet de que s´haja anat sense resoldre les coses amb Bruno em fa mal, perquè ara Bruno patirà per no poder disculpar-se amb ell.
· Merlí pot anar-se´n. Merlí és un home descarat, però en eixe institut no hi ha un professor millor.
· La importància de respectar la diversitat. Que a aquest capítol hajen tractat la gordofobia i la homofobia m´ha encantat, ja que hi ha que respectar la manera en la que és cadascun, no és nostra vida, cadascun la viu com vol i no deuria patir perquè a algú no li agrade com és, ningú es mereix això.
· Oliver. Oliver és un gran personatge, és una gran manera de veure com és la homosexualitat hui en dia i com es viu. Ell és una persona molt alegre i respectuosa, crec que és el millor personatge de la sèrie.
· Iván va a tornar a l´institut. Ací es pot observar l´evolució del personatge i com ha superat la agorafòbia.
Cómo Oliver se cargó la heteronormatividad en 'Merlí'

Comentarios

Entradas populares de este blog

DARWIN (30) Quan Hilde s´alçà va estar reflexionant sobre la societat en la que Marx estava envoltat i li va paréixer molt injusta. - Sofía i Alberto es trobaven a la cabanya quan van picar la porta. Era Noé, portant un full amb tots els animals que es salvaren i se´l va donar a Sofía. Quan Alberto i Sofía la van desplegar era una explicació feta pel Major. - KARL MARX Karl Marx li va voler dedicar el seu exemple de "El capital" a Darwin, però ell no va accedir. Quan Marx va morir, Engels va dir públicament que el seu amic Marx va descobrir les lleis del desenvolupament històric de la humanitat . NATURALISME Va començar a meitats del segle XIX i va acabar casi al segle actual. El naturalisme no accepta altra realitat que la natura i el món perceptible, l´home és part de la natura, un investigador naturalista es basarà només en fets donats per la pròpia natura. Les paraules que caracteritzaven aquesta època varen ser: natura, ambient, històri
WALTER BENJAMIN (27) Ricard, el pare de Marc, intenta tornar a la família com si res haguera passat i pareix que l´únic que s´adona d´allò és Marc. Després de tindre una baralla amb ell, Ricard decidix anar-se´n, però Marc se´l prohibix perquè vol el millor per al seu germà. Després de la mort de Coralina cap omplir els buits i com director ix Eugeni. Gabriel, Gabi, és el nou professor de castellà, el qual pareix no adaptar-se molt bé a l´actualitat i es fixa molt en Elisenda. Com nova professora d´història tenen a Silvana. Silvana és una professora creativa com Merlí i ja el primer dia arriba amb tot i es gita amb Merlí. Gina s´assabenta de l´engany de Merlí i talla amb ell. Entre Tània i Pol les coses van molt bé, tant que comencen a desenvolupar una relació romàntica entre ells. Pol té tants problemes de diners a sa casa que decidix endinsar-se al món de la droga i parla amb Joan perquè uns amics seus li ajuden a entrar al negoci. Joan té una relació amb Oksana,
DEMÓCRITO (5) A aquest capítol Sofía comença a formar una estratègia per descobrir quí és el filòsof o filòsofa que li lleva les lleçons. Aquell dia descobrix una noteta amb la pregunta: Per què el LEGO és el joguet més genial del món? Sofía per pensar millor es posà a jugar amb els seus LEGOs de fa temps i comença a obtindre resultats com: no es trenca, no s´embruta, pots construir tot tipus de coses,... Al dia següent es troba altre sobre groc amb més lleçons. Sofía després de llegir la lleçó es va preguntar si realment existirien els àtoms del alma. - " La teoria atòmica ". Demòcrit pensava que tot a la natura no podia canviar com tal, creia que totes les coses estaven formades per peçes menudes i inalterables, ell les cridava "àtoms". Els àtoms eren diferents entre sí i poden ser utilitzats en altre cos. Així, la natura està composta per àtoms que es junten i es tornen a separar. La ciència ha determinat que els àtoms poden dividir-se en partícules e