Ir al contenido principal
ELS ESTOICS (16)

A aquest capítol Iván li aconseguix a Pol un treball al bar de la seua mare, però al primer dia de Pol com cambrer, la mare d´Iván comença a sentir coses estranyes per ell.
Merlí li planteja una relació oberta a Gina i ella accepta.
Iván i Oliver barallen perquè a Oliver no li va molt bé amb la seua mare a casa i això fa que li transporte a un terreny límit i hostil amb el seu amic.
Joan li mostra a Mònica la seua gelosia per Gerard i Mònica li compensa amb una trobada amb els seus pares, els seus pares la adoren, però ella no vol anar tan ràpid.
Coralina té una conversa amb Berta i li diu el que pensa: que és una qualsevol que se´n va amb tots els xics i que deuria fer-se respetar. Berta pensa sobre açò que ningú mai li havia tirat tant per terra.
Tània està disposta a ser la mestra particular de Pau, el germà menut de Marc. Tània comença una altra vegada a enamorar-se de Marc.
Eugeni li confessa a Mireia que està enamorat d´ella, però no és mutu. Eugeni ho fa mogut per la forma de ser de Merlí, que no es calla res i sempre diu el que pensa.

-
Els estoics eren els deixebles de Zenó, eren els que anaven a la seua escola, L´Estoicisme al Pòrtic de les Pintures. Els estoics buscaven maneres correctes de viure i trobar la felicitat a la vida. Els estoicos arriben després dels cínics, però tenen diferent pensament. El seu estil de vida es basava al control dels fets, coses i passions que perturben la vida valent-se de la valentia i la raó del caràcter personal i el seu objectiu és assolir la felicitat i la saviesa prescindint dels bens materials. Fue de gran relevancia en la época grecorromana y su fin llegó con la caída del Imperio Romano y la llegada del cristianismo. Més tard va influir a futures corrents filosòfiques, a Descartes i Kant.
Séneca va ser l´estoic més conegut, va tratar amb Sant Jerònim, sant Pablo, Marc Aureli. Els estoics parlaven de lògica, exposant la epistemologia, la gramàtica i retòrica com part d´aquesta. També parlaven de física, tractant la física d´Heràclit una altra vegada. També exposaven la ètica mitjançant la seua moral.
-
4:25 La filosofia estoica fou representada per Marc Aureli, Sèneca, Epiteto va durar cinc segles, del 4 a. C al 2 d.C. Els estoics pensaven que sols pots ser feliç si et deixes guiar per la raó i superes els desitjos i les teues pors, totes les passions ben lluny, totes, inclòs el sexe. Es tracta d´assolir un estat que ells identifiquen amb la apátheia que és l´absència de passió, un estat d´harmonia on tot depén d´un mateix on podem controlar nostra voluntat. A menut ens deixem portar per les emocions i quan les coses no van com ens agraden ens quedem frustrats. El secret seria estar dispost a renunciar a tot el que més desitgem, aleshores ens frustraríem menys quan les coses no ixen com volem.
Ens hem de reconciliar amb la imperfecció de l´existència, per als estoics la clau és el domini d´un mateix.
26:29 Quan els estoics diuen que hem d´acceptar les coses com són, no ens demanaven que ens distanciarem del món ni que ens convertirem en éssers insensibles. Els estoics diuen que no deuríem ser esclaus dels nostres desitjos, sols així podem soportar el sofriment.
-
· La relació oberta de Gina i Merlí. Tindre una relació oberta significa implicar-se al poliamor, però no significa ser polisexual, o siga que no passes a formar part del col·lectiu LGTBIQ+, però que Merlí utilitze sols aquesta relació per estar amb altra dona sense que Gina s´enfade amb ell em pareix repugnant. Una relació oberta no és una excusa, és un compromís amb la teua parella i significa plena confiança.
· Coralina parla amb Berta. Altra cosa que no m´agrada gens és la conversa entre aquests personatges, és clar que cadascun pot viure com vullga, però que una persona li done a l´altra lliçons de com viure és ridícul. Dels errors s´aprén i si ara que estem a l´adolescència no es pot experimentar, aleshores, quan? És veritat que a tu et pot semblar millor o pitjor veure a una xica anar amb un xic cada dia, però tu no eres qui per dir-les que això és roí o no. Es parla de llibertat, però els primers que no la complim som nosaltres.
· Berta no està al batxillerat d´arts. Ningú s´ha adonat, però Berta no està al batxillerat d´arts. Encara que és una decisió difícil no entenc el perquè no s´ha anat del batxillerat científic si no és el que vol fer, una persona que té tan clar el que vol fer al futur i a què es vol dedicar, no veig una raó coherent per justificar-ho, simplement la sèrie requeria de Berta, però no té sentit.


bertamerli

Comentarios

Entradas populares de este blog

DARWIN (30) Quan Hilde s´alçà va estar reflexionant sobre la societat en la que Marx estava envoltat i li va paréixer molt injusta. - Sofía i Alberto es trobaven a la cabanya quan van picar la porta. Era Noé, portant un full amb tots els animals que es salvaren i se´l va donar a Sofía. Quan Alberto i Sofía la van desplegar era una explicació feta pel Major. - KARL MARX Karl Marx li va voler dedicar el seu exemple de "El capital" a Darwin, però ell no va accedir. Quan Marx va morir, Engels va dir públicament que el seu amic Marx va descobrir les lleis del desenvolupament històric de la humanitat . NATURALISME Va començar a meitats del segle XIX i va acabar casi al segle actual. El naturalisme no accepta altra realitat que la natura i el món perceptible, l´home és part de la natura, un investigador naturalista es basarà només en fets donats per la pròpia natura. Les paraules que caracteritzaven aquesta època varen ser: natura, ambient, històri
WALTER BENJAMIN (27) Ricard, el pare de Marc, intenta tornar a la família com si res haguera passat i pareix que l´únic que s´adona d´allò és Marc. Després de tindre una baralla amb ell, Ricard decidix anar-se´n, però Marc se´l prohibix perquè vol el millor per al seu germà. Després de la mort de Coralina cap omplir els buits i com director ix Eugeni. Gabriel, Gabi, és el nou professor de castellà, el qual pareix no adaptar-se molt bé a l´actualitat i es fixa molt en Elisenda. Com nova professora d´història tenen a Silvana. Silvana és una professora creativa com Merlí i ja el primer dia arriba amb tot i es gita amb Merlí. Gina s´assabenta de l´engany de Merlí i talla amb ell. Entre Tània i Pol les coses van molt bé, tant que comencen a desenvolupar una relació romàntica entre ells. Pol té tants problemes de diners a sa casa que decidix endinsar-se al món de la droga i parla amb Joan perquè uns amics seus li ajuden a entrar al negoci. Joan té una relació amb Oksana,
DEMÓCRITO (5) A aquest capítol Sofía comença a formar una estratègia per descobrir quí és el filòsof o filòsofa que li lleva les lleçons. Aquell dia descobrix una noteta amb la pregunta: Per què el LEGO és el joguet més genial del món? Sofía per pensar millor es posà a jugar amb els seus LEGOs de fa temps i comença a obtindre resultats com: no es trenca, no s´embruta, pots construir tot tipus de coses,... Al dia següent es troba altre sobre groc amb més lleçons. Sofía després de llegir la lleçó es va preguntar si realment existirien els àtoms del alma. - " La teoria atòmica ". Demòcrit pensava que tot a la natura no podia canviar com tal, creia que totes les coses estaven formades per peçes menudes i inalterables, ell les cridava "àtoms". Els àtoms eren diferents entre sí i poden ser utilitzats en altre cos. Així, la natura està composta per àtoms que es junten i es tornen a separar. La ciència ha determinat que els àtoms poden dividir-se en partícules e