Ir al contenido principal
KANT (17)

A aquest capítol podem observar com la relació entre Pol i Míriam va avançant inevitablement, però quan Pol se´l conta a Bruno s´acaben liant i podem veure com realment tenen sentiments l´un per l´altre.
Per altra banda, Pau no progressa molt a l´escola ja que acaba enganyant a Eugeni fingint que la seua iaia és morta per no entregar una redacció i açò fa que Marc es trobe dins d´un embolic. Tània es sent malament per ell i accepta ajudar a Pau amb els seus deures, a banda de que li agrada molt Marc. La situació es torna trista quan Pau ha d´escriure una redacció sobre la seua família.
Merlí li conta una mentida a sa mare afirmant que podria tindre alguna malaltia a la panxa perquè no els tire del pis, Carmina es queda molt preocupada i patix fins que Merlí li conta la veritat.
Gina i Toni tenen un rotllo donat a que la relació entre Gina i Merlí és oberta.
Iván aquest episodi fa pelles després de que Merlí li diguera que no eren amics i que era un xiquet menut. Més tard Merlí li demana disculpes i tornen a ser amics.
-
Immanuel Kant (1724-1804) fou un filòsof alemany partícip de la Il·lustració, fou una figura molt important al criticism i gran precursor del idealisme alemany. És un dels pensadors més influents de tota Europa i també a la filosofia universal. Una de les seues obres més influents suposà un hite a la filosofia universal i va ser Crítica de la raó pura que investigava la estructura de la mateixa raó. Altres de les seues obres foren Crítica del judici, en la que parla sobre estètica i teleologia i La metafísica de els costums tractant la doctrina de la virtut i la doctrina del dret. També va fer una proposta molt innovadora tal com que la metafísica es podia comprendre a través de l´epistemologia.
Els temes que tractava solien ser ciència, dret, moral, religió i història, també empirisme i racionalisme. En quant a política, Kant pensava que la política mai podria estar embolicada amb la felicitat. Kant va influenciar sobre altres filòsofs com Fichte, Schelling, Hegel o Schopenhauer. La seua frase característica és Sapere Aude que significa: Atrevix-te a saber.
-
3:52 Merlí tracta la mentida i el útil que és. Immanuel Kant deia que mai es pot mentir, Kant deia que no es deu mentir ni tan sols quan pensem que està justificat i es pregunta si és factible un ordre moral a una societat que permet la mentida. La seua ètica manté que l´acte moral té valor en sí mateix no a les conseqüències. Açò es resum a la fórmula kantiana de l´imperatiu categòric que diu: Obra segons aquella màxima que puga ser una llei universal, un exemple seria: No vulgues per als demés el que no vols per a tu. Kant creia que des de el punt de vista moral no és viable un món on la gent és salvada en funció de si les persones son roïnes o no.
24:46 Per a Kant la veritat està per damunt de la integritat física de qualsevol persona, segons ell si tots tenim dret a mentir, difícilment podem confiar els uns en els altres i si no hi ha cap confiança no es pot crear cap societat.
27:37 Alguns autors li retreien que no fa falta mantindre la veritat a qualsevol preu.
49:48 Kant deia que és necessari creure en l´existència de Déu, però que no és necessari demostrar la seua existència.
-
· Merlí li conta a sa mare que té càncer d´estómac. Un càncer és algo que no li desitje a ningú i pense que amb eixes coses no es juga, com ja hem vist al capítol, aquesta mentida fa patir a la família i a les persones més properes a nosaltres.
· Bruno i Pol s´enrotllen. Jo pense que volen estar junts i encara que Bruno diga que és un joc, jo crec que té sentiments reals per Pol i Pol també els té per Bruno, hi havia molta passió i sentiments per ser a sols un joc.
· Iván s´ofén perquè Merlí diu que no són amics. L´amistat entre Iván i Merlí la hem pogut veure des de principis de sèrie i és una amistat innegable.
· Gina manté una relació sexual amb Toni. M´ha agradat aquesta escena, perquè és com que sempre Merlí fa el que ell vol i Gina no té molta llibertat i em pogut veure com Gina era completament lliure sense Merlí, sense culpa i sense lligadures de cap tipus.
· Berta li pregunta a Pol si és una xica fàcil. A aquesta escena hem pogut comprobar com Berta té un muntó d´inseguretats sobre sí mateixa i com de veritat li guarda una gran tendresa a Pol i com són amics de veritat.



Comentarios

Entradas populares de este blog

DARWIN (30) Quan Hilde s´alçà va estar reflexionant sobre la societat en la que Marx estava envoltat i li va paréixer molt injusta. - Sofía i Alberto es trobaven a la cabanya quan van picar la porta. Era Noé, portant un full amb tots els animals que es salvaren i se´l va donar a Sofía. Quan Alberto i Sofía la van desplegar era una explicació feta pel Major. - KARL MARX Karl Marx li va voler dedicar el seu exemple de "El capital" a Darwin, però ell no va accedir. Quan Marx va morir, Engels va dir públicament que el seu amic Marx va descobrir les lleis del desenvolupament històric de la humanitat . NATURALISME Va començar a meitats del segle XIX i va acabar casi al segle actual. El naturalisme no accepta altra realitat que la natura i el món perceptible, l´home és part de la natura, un investigador naturalista es basarà només en fets donats per la pròpia natura. Les paraules que caracteritzaven aquesta època varen ser: natura, ambient, històri
WALTER BENJAMIN (27) Ricard, el pare de Marc, intenta tornar a la família com si res haguera passat i pareix que l´únic que s´adona d´allò és Marc. Després de tindre una baralla amb ell, Ricard decidix anar-se´n, però Marc se´l prohibix perquè vol el millor per al seu germà. Després de la mort de Coralina cap omplir els buits i com director ix Eugeni. Gabriel, Gabi, és el nou professor de castellà, el qual pareix no adaptar-se molt bé a l´actualitat i es fixa molt en Elisenda. Com nova professora d´història tenen a Silvana. Silvana és una professora creativa com Merlí i ja el primer dia arriba amb tot i es gita amb Merlí. Gina s´assabenta de l´engany de Merlí i talla amb ell. Entre Tània i Pol les coses van molt bé, tant que comencen a desenvolupar una relació romàntica entre ells. Pol té tants problemes de diners a sa casa que decidix endinsar-se al món de la droga i parla amb Joan perquè uns amics seus li ajuden a entrar al negoci. Joan té una relació amb Oksana,
DEMÓCRITO (5) A aquest capítol Sofía comença a formar una estratègia per descobrir quí és el filòsof o filòsofa que li lleva les lleçons. Aquell dia descobrix una noteta amb la pregunta: Per què el LEGO és el joguet més genial del món? Sofía per pensar millor es posà a jugar amb els seus LEGOs de fa temps i comença a obtindre resultats com: no es trenca, no s´embruta, pots construir tot tipus de coses,... Al dia següent es troba altre sobre groc amb més lleçons. Sofía després de llegir la lleçó es va preguntar si realment existirien els àtoms del alma. - " La teoria atòmica ". Demòcrit pensava que tot a la natura no podia canviar com tal, creia que totes les coses estaven formades per peçes menudes i inalterables, ell les cridava "àtoms". Els àtoms eren diferents entre sí i poden ser utilitzats en altre cos. Així, la natura està composta per àtoms que es junten i es tornen a separar. La ciència ha determinat que els àtoms poden dividir-se en partícules e