Ir al contenido principal
FREUD (21)


Merlí està malhumorat perquè té reunió de pares i a banda podria ser que Gina estiguera embarassada i ser pare per segona vegada, Gina està molt emocionada perquè cap la possibilitat de tornar a ser mare, però finalment no ho està i quan descobrix que Merlí no vol tornar a ser pare tenen una baralla.
Joan i Mònica barallen i tallen la seua relació arran d´una baralla entre Joan i Gerard a causa de la gelosia de Joan. Mònica i Gerard parlen més tard, Gerard la rebutja perquè afirma estar enamorat d´Oksana.
A aquest capítol descobrim que Oksana té un fill quan esta està cuidant d´ell.
Oliver li explica a Merlí la història de la mort d´Edgar, Merlí afectat li mana que no es culpe i que tinga compassió amb sa mare i sa família en general, perquè tenen permís per estar tristos.
Míriam i Pol seguixen estant junts i la seua relació creix sense que Iván s´adone de res.
Millán té cada vegada més problemes de memòria i Berta es preocupa per ell, així que li pregunta a Glòria pels seus canvis, Glòria li explica la veritat, després Millán s´assabenta i crida l´atenció a Berta molest i enfadat.
-
Sigmund Freud (1856-1939) fou un mèdic neuròleg, inventor del psicoanàlisi, austríac i jueu. Va ser una de les figures intel·lectuals més importants del segle XX. Inicialment començà estudiant neurologia, més tard es va introduir poc a poc a la psicologia i va descobrir la hipnosi a París. Després va desenvolupar una teoria pròpia anomenada mètode catàrtic i la va substituir per la hipnosi. Més tard va substituir la hipnosis i el mètode catàrtic per l´associació lliure i la interpretació dels somnis. Més tard va juntar la teoria etiològica i d´ahí va sorgir el psicoanàlisi. La gent veu a Freud de dos maneres diferents, una d´elles és com a gran científic amb descobriments sobre la medicina i el funcionament psíquic humà, l´altre és com a filòsof que replantejà la natura humana. Sigmund Freud va guanyar premis com el premi Goethe. Ha tingut influència en camps com la psicoterapia, filosofia, teoria política, cultura popular, art, literatura i cine. Va treballar amb un neuròleg anomenat Jean Martin Charcot.
-
5:39 Merlí explica a classe que Freud amb el psicoanàlisi introduïx l´inconscient, és a dir, la constatació de que el "jo" no és l´únic que hi ha, que hi ha alguna cosa més que no s´expressa al nostre comportament conscient, però que és capaç de produir efectes independentment de la nostra voluntat, és a dir, hi ha una part dins de nosaltres que ens fa fer coses que no solem fer, ens fa pensar coses que no voldríem pensar, dir coses que no sabem perquè sentim. El psicoanàlisi posa de manifest l´existència d´eixe inconscient.
22:53 Segons Freud sentim gelosia quan sentim que algú pot furtar un objecte de la nostra possessió. El gelós és essencialment una persona possessiva que vol disposar de la seua parella com si es tractés d´una propietat. Freud va utilitzar el mite d´Èdip rei per explicar el complexe d´Èdip, és a dir, la predisposició que tenen els xiquets d´idealitzar a sa mare. Segons Freud eixe complexe pot marcar-nos a l´hora d´elegir parella, hi han homes que busquen de manera inconscient a una mare en la seua parella. L´atracció pot vindre d´una carència o algo que pertany al nostre "jo". Freud va tractar temes com la sexualitat, els somnis o la mort. Quan hi ha un sentiment de pèrdua d´un ésser volgut, Freud parla d´un camí, d´un procés en el que la persona ha de treballar el dol. L´única manera d´afrontar el dol és admetent que és irreparable.
-
· La relació de Joan i Mònica. La relació s´acaba perquè Mònica per fi obri els ulls. Joan li mirava el xats, els contactes, el mòbil en general. No li deixava parlar amb Gerard ni eixir amb les seues amigues sense anar ell darrere. Era molt gelós, un possessiu i estava controlant completament a Mònica amb la pressió dels seus pares per mig.
· El fill d´Oksana. Són moltes les adolescents que es convertixen en mares arran un error i decidixen no abortar. Són un exemple per les demés seguir avant amb la seua vida tenint un fill, ja el fet de no abortar la convertix en una valent. És admirable com ha eixit avant amb el seu fill sent encara tan jove.

· L´embaràs de Gina. Les dones que es queden embarassades a tan alta edat són freqüents a la societat. La decisió de tindre un fill és delicada i decisió de la parella, però sobretot decisió de la dona. Que Merlí no volguera un fill ha sigut un disgust perquè traure un fill avant sola és inimaginable i molt difícil, ja que no es tenen ni els recursos ni els esforços econòmica suficients a no ser que sigues una persona amb molts diners.




Comentarios

Entradas populares de este blog

DARWIN (30) Quan Hilde s´alçà va estar reflexionant sobre la societat en la que Marx estava envoltat i li va paréixer molt injusta. - Sofía i Alberto es trobaven a la cabanya quan van picar la porta. Era Noé, portant un full amb tots els animals que es salvaren i se´l va donar a Sofía. Quan Alberto i Sofía la van desplegar era una explicació feta pel Major. - KARL MARX Karl Marx li va voler dedicar el seu exemple de "El capital" a Darwin, però ell no va accedir. Quan Marx va morir, Engels va dir públicament que el seu amic Marx va descobrir les lleis del desenvolupament històric de la humanitat . NATURALISME Va començar a meitats del segle XIX i va acabar casi al segle actual. El naturalisme no accepta altra realitat que la natura i el món perceptible, l´home és part de la natura, un investigador naturalista es basarà només en fets donats per la pròpia natura. Les paraules que caracteritzaven aquesta època varen ser: natura, ambient, històri
WALTER BENJAMIN (27) Ricard, el pare de Marc, intenta tornar a la família com si res haguera passat i pareix que l´únic que s´adona d´allò és Marc. Després de tindre una baralla amb ell, Ricard decidix anar-se´n, però Marc se´l prohibix perquè vol el millor per al seu germà. Després de la mort de Coralina cap omplir els buits i com director ix Eugeni. Gabriel, Gabi, és el nou professor de castellà, el qual pareix no adaptar-se molt bé a l´actualitat i es fixa molt en Elisenda. Com nova professora d´història tenen a Silvana. Silvana és una professora creativa com Merlí i ja el primer dia arriba amb tot i es gita amb Merlí. Gina s´assabenta de l´engany de Merlí i talla amb ell. Entre Tània i Pol les coses van molt bé, tant que comencen a desenvolupar una relació romàntica entre ells. Pol té tants problemes de diners a sa casa que decidix endinsar-se al món de la droga i parla amb Joan perquè uns amics seus li ajuden a entrar al negoci. Joan té una relació amb Oksana,
DEMÓCRITO (5) A aquest capítol Sofía comença a formar una estratègia per descobrir quí és el filòsof o filòsofa que li lleva les lleçons. Aquell dia descobrix una noteta amb la pregunta: Per què el LEGO és el joguet més genial del món? Sofía per pensar millor es posà a jugar amb els seus LEGOs de fa temps i comença a obtindre resultats com: no es trenca, no s´embruta, pots construir tot tipus de coses,... Al dia següent es troba altre sobre groc amb més lleçons. Sofía després de llegir la lleçó es va preguntar si realment existirien els àtoms del alma. - " La teoria atòmica ". Demòcrit pensava que tot a la natura no podia canviar com tal, creia que totes les coses estaven formades per peçes menudes i inalterables, ell les cridava "àtoms". Els àtoms eren diferents entre sí i poden ser utilitzats en altre cos. Així, la natura està composta per àtoms que es junten i es tornen a separar. La ciència ha determinat que els àtoms poden dividir-se en partícules e