Ir al contenido principal
MONTAIGNE (19)

Pol, després de passar una mala situació a sa casa perquè son pare es quedara amb el seu diner, decidix robar diners a Míriam. Quan ella s´adona li acomiada del bar, però no sense abans tindre eixe moment íntim que ambdós volien.
Marc cada vegada ho passa pitjor per les absències de sa mare i els problemes de son germà, així que busca companyia a Tània. Tània està encantada, ja que a ella li agrada passar temps amb ell ja que està enamorada d´ell.
Pau, el germà de Marc, és acusat de tirar-li un boli a Elisenda, una professora. El xiquet acusa a la mestra de dir-li que és un inútil i que no té futur, aleshores, Coralina veu que Elisenda està molt estressada i decidix donar-li la baixa.
Oliver està molt afectat també pels tractes de la seua mare i la pèrdua de son germà Edgar, la qual pareix no afectar-li, però realment sí que ho fa.
Mireia diu que no pot separar-se del seu marit, però ella realment vol. A Eugeni li agrada Mireia cada vegada més i se´l fa saber.
La relació de Oksana i Gerard cada vegada va anant a més i la de Gina i Merlí està plena de mentides.
-
Michel Eyquem de Montaigne (1533-1592) fou un filòsof, polític, escriptor, humanista i moralista francés del Renaixement, creador del gènere literari originari de l´edat moderna: l´assaig. La seua obra va estar escrita al seu castell sobre la pregunta: què sé jo? que sais-je? La seua obra més important s´anomenà L´assaig (1580, 1588), en la qual exposà el seu eclecticisme hel·lènic.També és propi d´ell exposar l´adopció de l´escepticisme.
-
1:23 Merlí explica que per als grecs la veritat és la aletheia, això que es mostra com és vertaderament. Altres definixen la veritat com un desocultament. Montaigne era un filòsof francés del segle XVI que deia que la veritat era desitjable, però no està a l´abast dels homes, perquè la veritat per ser considerada com tal, hem de trobar-la fora de tota contradicció, per tant, quan ens referim a la veritat sols podem definir-la amb la mateixa paraula. La veritat és la veritat, la veritat existix per sí mateixa, no depén del punt de vista de ningú. Si algú diu que coneix la veritat, la està negant, si la veritat no és sabuda per tots, aleshores no és veritat, si no opinió.
30:54 Montaigne tenia clar que difícilment ens desprenem de nostres creences si no som capaços d´examinar-nos a nosaltres mateixos, per això Montaigne als trenta-huit anys se´n va anar a la biblioteca de son castell i no va eixir mai més fins que es va morir, allà va comprendre que moltes de les creences que tenim es poden relativitzar, només hi ha que fer-se una pregunta: i jo què sé?
-
· La veritat. Aquest capítol està molt ben estructurat, comença parlant de la veritat i de la seua diferència amb l´opinió i més tard es plantegen problemes amb aquest concepte. Pau Vilaseca podria estar dient la veritat i Elisenda també. Després, Merlí li conta una mentida a Gina sobre si ell s´ha gitat amb altra dona. Ambdues qüestions estan molt ben per resoldre-les.
· Les actituds de Gerard. No ens deuria influir que un company vestís d´una manera o altra, tampoc quant de temps la tinga. Les actituds de Gerard són tòxiques, ha fet el típic comentari de xiquet malcriat que es pensa que ho té tot sense pensar abans en els sentiments del seu amic.
· Tània i Marc. Crec que la relació de Tània i Marc està plena d´incògnites i coses sense resoldre, perquè ja sabem que Tània està enamorada d´ell, però desconeixem la seua banda, ja que no sabem si Marc l´utilitza de suport només o de veritat sent algo també per ella.

· La mare de Marc. Eixa dona no s´adona de que a sa casa la necesiten i és un personatge molt realista i necessari, ja que molts es poden veure reflectits a aquesta situació.


Comentarios

Entradas populares de este blog

DARWIN (30) Quan Hilde s´alçà va estar reflexionant sobre la societat en la que Marx estava envoltat i li va paréixer molt injusta. - Sofía i Alberto es trobaven a la cabanya quan van picar la porta. Era Noé, portant un full amb tots els animals que es salvaren i se´l va donar a Sofía. Quan Alberto i Sofía la van desplegar era una explicació feta pel Major. - KARL MARX Karl Marx li va voler dedicar el seu exemple de "El capital" a Darwin, però ell no va accedir. Quan Marx va morir, Engels va dir públicament que el seu amic Marx va descobrir les lleis del desenvolupament històric de la humanitat . NATURALISME Va començar a meitats del segle XIX i va acabar casi al segle actual. El naturalisme no accepta altra realitat que la natura i el món perceptible, l´home és part de la natura, un investigador naturalista es basarà només en fets donats per la pròpia natura. Les paraules que caracteritzaven aquesta època varen ser: natura, ambient, històri
WALTER BENJAMIN (27) Ricard, el pare de Marc, intenta tornar a la família com si res haguera passat i pareix que l´únic que s´adona d´allò és Marc. Després de tindre una baralla amb ell, Ricard decidix anar-se´n, però Marc se´l prohibix perquè vol el millor per al seu germà. Després de la mort de Coralina cap omplir els buits i com director ix Eugeni. Gabriel, Gabi, és el nou professor de castellà, el qual pareix no adaptar-se molt bé a l´actualitat i es fixa molt en Elisenda. Com nova professora d´història tenen a Silvana. Silvana és una professora creativa com Merlí i ja el primer dia arriba amb tot i es gita amb Merlí. Gina s´assabenta de l´engany de Merlí i talla amb ell. Entre Tània i Pol les coses van molt bé, tant que comencen a desenvolupar una relació romàntica entre ells. Pol té tants problemes de diners a sa casa que decidix endinsar-se al món de la droga i parla amb Joan perquè uns amics seus li ajuden a entrar al negoci. Joan té una relació amb Oksana,
DEMÓCRITO (5) A aquest capítol Sofía comença a formar una estratègia per descobrir quí és el filòsof o filòsofa que li lleva les lleçons. Aquell dia descobrix una noteta amb la pregunta: Per què el LEGO és el joguet més genial del món? Sofía per pensar millor es posà a jugar amb els seus LEGOs de fa temps i comença a obtindre resultats com: no es trenca, no s´embruta, pots construir tot tipus de coses,... Al dia següent es troba altre sobre groc amb més lleçons. Sofía després de llegir la lleçó es va preguntar si realment existirien els àtoms del alma. - " La teoria atòmica ". Demòcrit pensava que tot a la natura no podia canviar com tal, creia que totes les coses estaven formades per peçes menudes i inalterables, ell les cridava "àtoms". Els àtoms eren diferents entre sí i poden ser utilitzats en altre cos. Així, la natura està composta per àtoms que es junten i es tornen a separar. La ciència ha determinat que els àtoms poden dividir-se en partícules e