Ir al contenido principal
BOECI (26)

És Nadal i els alumnes volen montar una farra per a no oblidar, Merlí els dóna una idea i pensant que no la van a seguir els proposa montar la farra a l´institut. Al principi alguns opinen que és una bogeria, però finalment accepten tots i esperen a que se´n vaja tot el món per donar-se la festa.

Coralina no està contenta encara que siga Nadal i intenta causar problemes entre els professors. Primer intenta trontollar la relació entre Mireia i Eugeni i després la relació entre Eugeni i Merlí. Després de despenjar un mural que varen fer els xiquets de primer de la ESO, entre ells, Pau, Coralina rep la visita de Pau per queixar-se i Coralina decidix expulsar-lo, aleshores Pau li diu el que pensen tots i Coralina queda molt ferida. Més tard es tanca al bany i mor per la caiguda de la cisterna del vàter al seu cap. Ningú s´adona donat a que la porta es queda tancada.

Iván comença a expressar el seu amor per Berta en aquest capítol, però les coses no li van molt bé ja que escolta que ella no sent res per ell, al mateix temps Oliver es trasllada a casa d´Iván i la seua mare.

Pol i Tània travessen una època estranya en la que cadascun no es suporta, però a la mateixa vegada comencen a sentir algo l´un per l´altre. Pol té problemes a sa casa ja que han acomiadat al seu germà del treball i ha demanat un crèdit que han de tornar duplicat, no tenen res de diners i no sap com va a seguir endavant.

A la farra, Berta descobrix el cos mort de Coralina i més tard Eugeni pensa presentar-se com nou director de l´institut.
-
Anicio Manlio Torcuato Severino Boecio també conegut com Sant Severí Boeci (480-524/525) fou un filòsof, poeta, estadista, traductor de grec i autor de tractats romà. Escrivia sobre temes com música, aritmètica, astronomia, geometria i teologia. Va rebre la educació d´una persona culta com va ser Quinto Aurelio Memio Símaco. Ell li va instruir a Boeci des de menut els estudis de la filosofia i la retòrica. Boeci va ser influenciat per Amonio, altre
filòsof. Va ser venerat com màrtir per León XIII en 1883. Boeci és conegut com "l´últim romà i el primer escolàstic". Per la escolàstica medieval, Boeci va ser la màxima autoritat en lògica de la Edat Mitjana. La obra més important de Boeci va ser "Consolatio philosophiae" (El consol de la filosofia) que és un diàleg entre ell mateix amb Filosofia, un personatge femení que li aclara els seus dubtes sobre el destí dels homes, aquesta obra va ser molt
important a la teologia del cristianisme a pesar de no tractar de fe ni esmentar a Déu ni a Jesús.
-
5:38 Pol explica que Boeci era un filòsof romà que des de la presó sabent que anava a morir va escriure una obra anomenada "El consol de la filosofia". Boeci va ser cònsol en Roma i de sobte va començar a tindre molt mala sort ja que va ser condemnat a mort injustament i des de la presó va estar donant-li voltes a com funcionava la roda de la fortuna per als éssers humans. Boeci va dir: "Si vols ser feliç no bases els teus ciments sobre la sort". Boeci parla de que el destí dels homes finalment pot ser controlat pel judici de Déu. Aleshores Oliver intervé per fer una conclusió dient: "Si hi ha llibertat no hi ha destí i si hi ha destí no hi ha llibertat".

54:18 Merlí diu que el problema no és la roda de la fortuna, si no que pensem que la fortuna durarà per sempre quan varen descobrir la farra dels seus alumnes.
-
·La mare de Marc torna amb son pare. Em pareix un bon detall que Pau ho sàpiga i li guarde el secret a sa mare, però crec que hauria sigut millor que Marc s´haguera assabentat abans ja que ha de parlar moltes coses amb son pare pel seu passat.

·La situació de Pol. Em pareix sorprenent en el bon sentit com introduïxen a Pol explicant a Boeci al principi del capítol donat que està a una situació molt pareguda a Boeci en el fons. La sort no és una cosa que acompanye a Pol molt freqüentment i damunt que es queda sense el treball del bar al seu germà li passa el mateix i damunt tenen una deuda molt gran pendent per pagar. És un bon xic al que se li ha condemnat a una vida injusta en quant als diners.

·Berta i Iván. Jo pense que es mereixen acabar junts ja siga com parella o amics perquè es complementen molt bé i crec que l´un a l´altre és el que els fa falta per a madurar.

·Míriam. La conversa que té Míriam amb Merlí m´ha agradat, perquè encara que passa molt desapercebuda crec que és molt madura i decisiva per al futur del seu fill.

·La mort de Coralina. Jo crec que encara que Coralina haja sigut un dels personatges més odiats de tota la sèrie no es mereixia morir d´eixa manera, podríem haver vist per lo menys un acomiadament bonic per part del seu fill dient-li que li perdonava o qualsevol cosa.


Comentarios

Entradas populares de este blog

DARWIN (30) Quan Hilde s´alçà va estar reflexionant sobre la societat en la que Marx estava envoltat i li va paréixer molt injusta. - Sofía i Alberto es trobaven a la cabanya quan van picar la porta. Era Noé, portant un full amb tots els animals que es salvaren i se´l va donar a Sofía. Quan Alberto i Sofía la van desplegar era una explicació feta pel Major. - KARL MARX Karl Marx li va voler dedicar el seu exemple de "El capital" a Darwin, però ell no va accedir. Quan Marx va morir, Engels va dir públicament que el seu amic Marx va descobrir les lleis del desenvolupament històric de la humanitat . NATURALISME Va començar a meitats del segle XIX i va acabar casi al segle actual. El naturalisme no accepta altra realitat que la natura i el món perceptible, l´home és part de la natura, un investigador naturalista es basarà només en fets donats per la pròpia natura. Les paraules que caracteritzaven aquesta època varen ser: natura, ambient, històri
WALTER BENJAMIN (27) Ricard, el pare de Marc, intenta tornar a la família com si res haguera passat i pareix que l´únic que s´adona d´allò és Marc. Després de tindre una baralla amb ell, Ricard decidix anar-se´n, però Marc se´l prohibix perquè vol el millor per al seu germà. Després de la mort de Coralina cap omplir els buits i com director ix Eugeni. Gabriel, Gabi, és el nou professor de castellà, el qual pareix no adaptar-se molt bé a l´actualitat i es fixa molt en Elisenda. Com nova professora d´història tenen a Silvana. Silvana és una professora creativa com Merlí i ja el primer dia arriba amb tot i es gita amb Merlí. Gina s´assabenta de l´engany de Merlí i talla amb ell. Entre Tània i Pol les coses van molt bé, tant que comencen a desenvolupar una relació romàntica entre ells. Pol té tants problemes de diners a sa casa que decidix endinsar-se al món de la droga i parla amb Joan perquè uns amics seus li ajuden a entrar al negoci. Joan té una relació amb Oksana,
DEMÓCRITO (5) A aquest capítol Sofía comença a formar una estratègia per descobrir quí és el filòsof o filòsofa que li lleva les lleçons. Aquell dia descobrix una noteta amb la pregunta: Per què el LEGO és el joguet més genial del món? Sofía per pensar millor es posà a jugar amb els seus LEGOs de fa temps i comença a obtindre resultats com: no es trenca, no s´embruta, pots construir tot tipus de coses,... Al dia següent es troba altre sobre groc amb més lleçons. Sofía després de llegir la lleçó es va preguntar si realment existirien els àtoms del alma. - " La teoria atòmica ". Demòcrit pensava que tot a la natura no podia canviar com tal, creia que totes les coses estaven formades per peçes menudes i inalterables, ell les cridava "àtoms". Els àtoms eren diferents entre sí i poden ser utilitzats en altre cos. Així, la natura està composta per àtoms que es junten i es tornen a separar. La ciència ha determinat que els àtoms poden dividir-se en partícules e