Ir al contenido principal
ŽIŽEK (24)

Oksana i Gerard tallen la seua relació per a sempre perquè això d´haver de cuidar un xiquet a Gerard se li queda gran i Oksana finalment es molesta per la seua falta d´interés.
Joan i Pol parlen i Pol li anima a admetre-li a Mònica el fet de que s´ha equivocat, però Joan li replica el que ell no li haja demanat disculpes a Iván.
Bruno també li demana a Pol que es disculpe amb Iván per tractar d´evitar dir-li que se´n va a viure a Itàlia i finalment Pol accedix i va a casa d´Iván.
A casa d´Iván, Iván li posa una condició a Pol per perdonar-li, que no es lie més amb Berta.
Tània i Pol parlen al voltant del capítol sobre els seus problemes, Pol té un trauma amb la seua mare i la seua iaia i Tània amb la seua virginitat.
Marc fa de pare per al seu germà quan aquest es posa malalt, ja que la seua mare no es fa responsable. Marc, fart, li tira la culpa a sa mare i li diu que no els vol. Finalment sa mare canvia el seu torn i torna a casa amb ells.
Merlí entra en raó i en un moment en el que es troba malalt li dóna permís a Bruno per anar-se´n, després Bruno, sent el que està malalt li confessa a son pare que li vol molt.
-
Slavoj Žižek (1949) és un filòsof, sociòleg, psicoanalista i crític cultural que prové d´Eslovènia. És director d´un institut que es troba a la Universitat de Londres. Un dels seus textos: The sublime object of ideology es basà en el psicoanàlisi lacanià i l´idealisme hegelià en lloc de en la teoria marxista, com quasi tots els estudis i textos moderns. Žižek va estudiar filosofia, sociologia i psicoanàlisi. Al futur va exercir com investigador i professor a més dels càrrecs ja dits abans. Ell parla encara de temes tan reals com el fonamentalisme, l´anticapitalisme, la tolerància, la subjectivitat i la filosofia posmoderna de Lenin, Stalin o Robespierre. En moltes ocasions es va inspirar en creacions de Hitchcock, David Lynch i Shakespeare. La seua teoria lacaniana s´anomena així per Jacques Lacan, un metge psiquiàtric i en la seua teoria inclou el vertaderament real (no es pot expressar amb paraules i no existix, es presenta en tres modalitats: el real simbòlic, el mateix real i el real imaginari), el vertaderament simbòlic (depén del llenguatge i també té tres modalitats: el simbòlic real, el simbòlic imaginari i el mateix simbòlic) i l´imaginari (el jo està inclòs a
la nostra imaginació i presenta tres modalitats: l´imaginari real, el mateix imaginari i l´imaginari simbòlic). La filosofia de Žižek fou sempre molt obscura i errònia amb trets d´ideologia d´esquerres.
-
3:25 Merlí explica que segons el filòsof eslovè Slavoj Žižek tendim a pensar que la merda desapareix, la tirem al fem i s´ha acabat, però tots sabem que es trasllada a altra banda i forma part de l´Univers. Žižek diu que si ens agrada aquest planeta cal que ens agrade amb tota la seua merda. Quan ens enamorem d´algú sols ens fixem en les seues virtuts, l´amor real per Žižek és reconéixer les imperfeccions, cal acceptar a la persona amb tots els seus defectes. El problema és que ens dóna per enamorar-nos, quan busquem enamorar-nos busquem un perfil concret, no volem asumir riscos, quan idealitzem l´amor posem en l´altra persona el que volem veure. Žižek diu que no ens enamorem de la persona, si no de la imatge idealitzada que tenim d´ella. La imatge que tenim de la persona mai encaixa amb com és realment. Amar de veritat és una aposta arriscada, perquè l´amor de veritat segons Žižek no idealitza a l´altre, es tracta de voler també la imperfecció.
22:22 Žižek diu que vivim a una època on triomfen productes com el café sense cafeïna, la cervesa sense alcohol, és com si la realitat s´haguera desnaturalitzat. Segons Žižek nostra societat s´ha tornat políticament correcta, hui en dia es busca no ofendre a ningú, no ser desagradable, mantenir-nos purs i educats. Per això Žižek confia a l´amor, perquè l´amor és l´única cosa possible capaç de sacsejar-nos i retornar-nos a la realitat. Amar és acceptar la
imperfecció. La realitat està plena de veritats incòmodes i de contradiccions, el amor pot arribar a ser cruel.
-
·La mare de Marc. Jo estic segura de que la mare de Marc els vol, el que passa és que tenia una manera diferent de demostrar-ho. Els portava diners, però no s´adonava de que el que ells volien era a la seua mare a casa sense importar els diners que portara.
·Marc. Marc ha demostrat ser un personatge molt fort per sacrificar-ho tot pel seu germà i fer de mare i una persona molt valenta per dir-li a sa mare el que pensava de veritat i voler protegir al seu germà en tot moment de la realitat.
·Oksana i Gerard tallen. Gerard em pareix un personatge immadur i egoista, no ha estat per a Oksana quan més ho ha necessitat i no s´ha interessat per ella realment en cap moment, sols deia que s´havia enamorat perquè li satisfeia.
·Pol. Em pareix que Pol deuria haver-se disculpat molt abans amb Iván i que negar que té un trauma amb la seua mare i iaia no li ajudara molt. A més, crec que el nega estar enamorat, però realment ho està de Bruno.
·Tània i la seua virginitat. Crec que és una tonteria sentir-se mal per ser verge. A la seua edat és normal ser-ho i encara que fóra més major pense que no és cap vergonya.


Comentarios

Entradas populares de este blog

DARWIN (30) Quan Hilde s´alçà va estar reflexionant sobre la societat en la que Marx estava envoltat i li va paréixer molt injusta. - Sofía i Alberto es trobaven a la cabanya quan van picar la porta. Era Noé, portant un full amb tots els animals que es salvaren i se´l va donar a Sofía. Quan Alberto i Sofía la van desplegar era una explicació feta pel Major. - KARL MARX Karl Marx li va voler dedicar el seu exemple de "El capital" a Darwin, però ell no va accedir. Quan Marx va morir, Engels va dir públicament que el seu amic Marx va descobrir les lleis del desenvolupament històric de la humanitat . NATURALISME Va començar a meitats del segle XIX i va acabar casi al segle actual. El naturalisme no accepta altra realitat que la natura i el món perceptible, l´home és part de la natura, un investigador naturalista es basarà només en fets donats per la pròpia natura. Les paraules que caracteritzaven aquesta època varen ser: natura, ambient, històri
WALTER BENJAMIN (27) Ricard, el pare de Marc, intenta tornar a la família com si res haguera passat i pareix que l´únic que s´adona d´allò és Marc. Després de tindre una baralla amb ell, Ricard decidix anar-se´n, però Marc se´l prohibix perquè vol el millor per al seu germà. Després de la mort de Coralina cap omplir els buits i com director ix Eugeni. Gabriel, Gabi, és el nou professor de castellà, el qual pareix no adaptar-se molt bé a l´actualitat i es fixa molt en Elisenda. Com nova professora d´història tenen a Silvana. Silvana és una professora creativa com Merlí i ja el primer dia arriba amb tot i es gita amb Merlí. Gina s´assabenta de l´engany de Merlí i talla amb ell. Entre Tània i Pol les coses van molt bé, tant que comencen a desenvolupar una relació romàntica entre ells. Pol té tants problemes de diners a sa casa que decidix endinsar-se al món de la droga i parla amb Joan perquè uns amics seus li ajuden a entrar al negoci. Joan té una relació amb Oksana,
DEMÓCRITO (5) A aquest capítol Sofía comença a formar una estratègia per descobrir quí és el filòsof o filòsofa que li lleva les lleçons. Aquell dia descobrix una noteta amb la pregunta: Per què el LEGO és el joguet més genial del món? Sofía per pensar millor es posà a jugar amb els seus LEGOs de fa temps i comença a obtindre resultats com: no es trenca, no s´embruta, pots construir tot tipus de coses,... Al dia següent es troba altre sobre groc amb més lleçons. Sofía després de llegir la lleçó es va preguntar si realment existirien els àtoms del alma. - " La teoria atòmica ". Demòcrit pensava que tot a la natura no podia canviar com tal, creia que totes les coses estaven formades per peçes menudes i inalterables, ell les cridava "àtoms". Els àtoms eren diferents entre sí i poden ser utilitzats en altre cos. Així, la natura està composta per àtoms que es junten i es tornen a separar. La ciència ha determinat que els àtoms poden dividir-se en partícules e