Ir al contenido principal
ALBERT CAMUS (29)

Després que Tània, Iván i Berta hagen presenciat un suïcidi en mig del carrer queden molt afectats. Tània se´n va a classe per pensar en altra cosa, però no ho aconseguix i se´n va a casa, Berta se´n va a casa al donar-li un atac d´ansietat i Iván decidix quedar-se a l´institut.

Merlí, a la lliçó de classe en la que parla sobre religió fou molt irrespectuós davant els creients i com resultat Oliver s´ofèn. Més tard Merlí decidix agafar un taxi per tornar a sa casa i al baixar d´ell es deixa la cartera. Al deixar-se-la el conductor s´adona i va fins a sa casa per retornar-se-la. Merlí, després d´haver cridat per telèfon a la companyia de taxis per dir que ja té la cartera es troba amb la notícia de que eixe conductor va morir feia dos anys i Míriam li diu reflexionant sobre l´assumpte que a lo millor Déu li ha enviat un miracle. Després de la conversa que té amb Míriam, Merlí va a disculpar-se amb Oliver.

Iván, el qual no deixa de pensar en Berta després del seu atac decidix anar a veure-la però ella no l´acull molt bé.

Pol, al veure a Tània tan traumatitzada decidix anar a sa casa per parlar amb ella i de pas fingir ser novios davant sa mare, però quan arriba allà i veu on viu Tània i les possibilitats que ella té se´n va per comparar-lo amb la seua vida. A Tània no li agrada veure a Pol tan negatiu i va a pujar-li els ànims intentant que reflexione sobre la seua felicitat.
-
Albert Camus (1913-1960) fou un novel·lista, assagista, dramaturg, filòsof i periodista francés. Va estar influenciat per Schopenhauer, Nietszche i l´existencialisme alemany. Va inventar la teoria de l´absurd i va estar relacionat amb l´existencialisme, el nihilisme, més concretament per la llibertat individual i l´humanisme liberal. Va escriure famoses obres com "L´enigma". Al seu pensament filosòfic inclou l´estranyesa de l´ésser humà cap a sí mateix, el problema del mal i la fatalitat de la mort. Començà sent part del Partit Comunista per a més tard anar en contra del cristianisme i el marxisme. El seu absurdisme arreplegava conceptes més concrets com la metafísica, la totalitat de l´ésser humà, el sentiment de l´absurd naix de la seua idea de que el món no és racional. Camus parla constantment del suïcidi, el veu com una manera de rendir-se davant l´absurd, d´eixa manera acabes amb la teua dignitat. No creia en el cristianisme, però el reconeixia com una manera vàlida de significar quelcom per al món, rebutjava a l´Església i pensava que la moralitat ha de separar-se del pensament religiós. Per últim, Camus estava convençut de que l´home
no podia viure sense valors.
-
5:16 Merlí diu que només hi ha un problema filosòfic realment seriós, el suïcidi, així comença una de les obres d´Albert Camus, l´anomenat filòsof de l´absurd. Ell es va percatar de que és impossible respondre a la pregunta: per què estem ací? Camus diu que les coses es fan de manera rutinària. L´ésser humà porta una vida avorrida i repetitiva fins que un dia es pregunta: té sentit la meua vida? L´absurd del que parla Camus no és que la vida no tinga sentit, si no justament la pretensió de buscar-le sentit a les coses. L´absurd deixa de ser-ho quan s´accepta tal i com és i l´home pensa que les coses com la vida no tenen sentit. Segons Camus només es suïcida el que anteriorment ha volgut trobar-li un sentit a la vida, en canvi, qui accepta l´absurd aprén a viure amb ell. Camus era un vitalista que es negava al suïcidi, que la vida siga absurda no és raó suficient per caure en la profunditat, hem d´acceptar la vida, segons Camus donar-se compte d´eixa veritat és aprendre a viure. Albert Camus no creia en l´existència de Déu.

8:34 Segons Camus no tenim cap necessitat de creure que Déu existix. Quan volem donar-li un sentit a la vida o al món i no el trobem és quan apareix Déu, una personalitat intendent que l´explica tot.
-
·Tània i Pol. Realment he entés la situació en casa de Tània i per què Pol ha actuat així, és veritat que no és forma de viure amargat tot el dia, però no coincidisc amb Tània en eixe aspecte, o siga, una persona literalment pobre i que damunt és la meua amiga es mereix les paraules que Tània li ha dirigit a Pol? Jo crec que no i no entenc com Pol s´ha quedat tan tranquil.

·El suïcidi. Veure un suïcidi a eixa edat té que ser molt dur, a eixa edat i en general. La història que li ha contat a Berta sa mare ha sigut molt sorprenent i no m´esperava això. Per part de Tània crec que l´ha pogut enfortir com persona ja que pareix que li ha afectat d´altra manera que als demés. Veure i escoltar a Iván parlar de com ell va pensar en això quan va estar tancat a casa ha sigut realment impactant, però ha sigut necessari.

·El miracle de Merlí. M´ha paregut molt inesperat i molt bona reflexió perquè Merlí s´adonara de que havia de disculpar-se amb Oliver.

·El capítol en general ha sigut impactant, sorprenent i molt educatiu, es pot reflexionar moltíssim i el tema del suïcidi jo crec que és molt important parlar-ho de manera oberta per saber que si alguna vegada algú té un problema eixa no és la resposta, molta gent té por de parlar d´aquest tema per si està donant idees, però jo crec que és molt necessari aquest tema i que per res del món hauria d´evitar-se.


Comentarios

Entradas populares de este blog

DARWIN (30) Quan Hilde s´alçà va estar reflexionant sobre la societat en la que Marx estava envoltat i li va paréixer molt injusta. - Sofía i Alberto es trobaven a la cabanya quan van picar la porta. Era Noé, portant un full amb tots els animals que es salvaren i se´l va donar a Sofía. Quan Alberto i Sofía la van desplegar era una explicació feta pel Major. - KARL MARX Karl Marx li va voler dedicar el seu exemple de "El capital" a Darwin, però ell no va accedir. Quan Marx va morir, Engels va dir públicament que el seu amic Marx va descobrir les lleis del desenvolupament històric de la humanitat . NATURALISME Va començar a meitats del segle XIX i va acabar casi al segle actual. El naturalisme no accepta altra realitat que la natura i el món perceptible, l´home és part de la natura, un investigador naturalista es basarà només en fets donats per la pròpia natura. Les paraules que caracteritzaven aquesta època varen ser: natura, ambient, històri
WALTER BENJAMIN (27) Ricard, el pare de Marc, intenta tornar a la família com si res haguera passat i pareix que l´únic que s´adona d´allò és Marc. Després de tindre una baralla amb ell, Ricard decidix anar-se´n, però Marc se´l prohibix perquè vol el millor per al seu germà. Després de la mort de Coralina cap omplir els buits i com director ix Eugeni. Gabriel, Gabi, és el nou professor de castellà, el qual pareix no adaptar-se molt bé a l´actualitat i es fixa molt en Elisenda. Com nova professora d´història tenen a Silvana. Silvana és una professora creativa com Merlí i ja el primer dia arriba amb tot i es gita amb Merlí. Gina s´assabenta de l´engany de Merlí i talla amb ell. Entre Tània i Pol les coses van molt bé, tant que comencen a desenvolupar una relació romàntica entre ells. Pol té tants problemes de diners a sa casa que decidix endinsar-se al món de la droga i parla amb Joan perquè uns amics seus li ajuden a entrar al negoci. Joan té una relació amb Oksana,
DEMÓCRITO (5) A aquest capítol Sofía comença a formar una estratègia per descobrir quí és el filòsof o filòsofa que li lleva les lleçons. Aquell dia descobrix una noteta amb la pregunta: Per què el LEGO és el joguet més genial del món? Sofía per pensar millor es posà a jugar amb els seus LEGOs de fa temps i comença a obtindre resultats com: no es trenca, no s´embruta, pots construir tot tipus de coses,... Al dia següent es troba altre sobre groc amb més lleçons. Sofía després de llegir la lleçó es va preguntar si realment existirien els àtoms del alma. - " La teoria atòmica ". Demòcrit pensava que tot a la natura no podia canviar com tal, creia que totes les coses estaven formades per peçes menudes i inalterables, ell les cridava "àtoms". Els àtoms eren diferents entre sí i poden ser utilitzats en altre cos. Així, la natura està composta per àtoms que es junten i es tornen a separar. La ciència ha determinat que els àtoms poden dividir-se en partícules e